Odontologia

Importància de la salut dental.

L’acumulació de placa a les dents és causa  de problemes com l’halitosi (mala olor de boca), gingivitis (inflamació de les genives) o parodontosi, malaltia  que destrueix la geniva i provoca dolor i la pèrdua de les peces afectades.

Prevenció:

Als cadells, els podem acostumar de petits a acceptar una neteja dental feta a casa amb raspalls i dentífrics especials.

Els adults no solen acceptar els raspallats. Si el problema és incipient, podem donar-los unes galetes especials  per a rosegar que contenen enzims i ajuden en la prevenció d’aquests problemes.

Si hi ha molta placa i la tosca dentària és força evident, caldrà fer una neteja a fons. Amb un aparell d’ultrasons es fragmenta la tosca adherida i després s’efectua un polit de les dents  per tal que la superfície dental quedi el més fina possible i es retardi l’aparició de la placa.

Correcció dels incisius amb una banda elàstica.

Amb una bona neteja dental, el problema de la mala olor desapareix, l’animal recupera l’apetit, s’elimina una via d’entrada d’infeccions, evitem que es perdin més peces dentals i tenim un animal més sà i content.

Fístula del quart premolar

Dents de llet

Estomatitis felina